Friss időjárásjelentés

Viharos szél, és özönvízszerű eső érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Viharos szél, és özönvízszerű eső érkezik Békés és Csongrád megyébe, bizony sajnos az időjárás nem kegyelmez hétfőn sem ússzuk meg szárazon, újabb jelentős eső jön és így lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Sajnos az előttünk álló hétfői, és keddi napon semmi jóra s a mögöttünk álló vasárnapi nap folyamán az esti órákban újabb, 20 mm eső zúdult a nyakunkba, így ez pedig azért már több mint elég, a mögöttünk álló 8 napban 100 mm-t maghaladó eső érkezett már Békés, és Csongrád megye tájaira, s ez 3 havi csapadékmennyiségnek felel meg, és még nincs vége.

Hétfőn délelőtt záporok, délután már akár hevesebb zivatarok is várhatóak, így sajnos ismét jelentős esővel számolhatunk, a cellákat felhőszakadás, viharos kifutószél, s akár jégeső is kísérheti kisebb körzetekben.

A hétfő éjszakai órákban megerősödik, és viharossá fokozódik a légmozgás, és a keddi napon akár 75 km/h-t meghaladó széllökések is előfordulnak majd, lassan tisztul már az égbolt, kedden 24 fok várható, de a viharos szél miatt hőérzetünk 20 fok körül lesz, és bizony akár fákat dönthet ki a szél s villanyvezetéket rongálhat meg, és háztetőkben is kárt tehet a keddi napon, ez igaz lesz a hétfő délutáni zivatarokra is.

Fák alá ne álljunk zivatarok idején, így ne is parkoljunk oda, mert veszélyes lehet, mert a fákat a viharos szél kidöntheti, és a villámcsapás veszélye sem elhanyagolható, s ezért ezt a tanácsot érdemes megfogadni.

Szerdára mérséklődik a légmozgás csapadék már nem várható Békés, Csongrád megye tájain, mérsékelt felmelegedés kezdődik, azonban az előttünk álló 48 óra veszélyesnek ígérkezik, hétfőn a zivatarok, kedden pedig a viharos szél miatt.

Minden jel arra utal, hogy a melegedés tartósnak bizonyul majd s hiszen pénteken már akár 30 fokot mérhetünk, megérkezhet végre az igazi nyár Békés, Csongrád megyébe.

Szerző: Gubár András

Meteorológiai tanácsadó

Forrás: Időjósdás.hu

Az előrejelzés osztható az oldalon található facebook jelre kattintva.