Friss időjárásjelentés

Viharos szél közeleg Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés

Szombaton időjárási szempontból kiváló időjárásban lehetett része Békés, s Csongrád lakóinak, napsütés és felhős időszakok váltogatták egymást, kissé élénk légmozgás mellett 9 fokon tetőztek a hőmérsékletek és élénk délnyugati légmozgás volt jellemző, összegezve tavaszias napon vagyunk túl.

A várakozásoknak megfelelően enyhe 4 fokos vasárnap reggelre ébredhettünk, sajnos egy erős hidegfront közeleg Békés, és Csongrád megye felé, így egyre inkább a felhőké a főszerep a vasárnap folyamán, ennek ellenére a mai napon is 10 fok magasságában tetőznek a hőmérsékletek és említésre méltó csapadék nem várható a mai napon, elvétve kisebb záporok előfordulhatnak majd.

Az igazi változás, maga hidegfront vasárnap este érkezik Békés, és Csongrád megye tájaira, és pillanatok alatt megerősödik, majd a vasárnap éjszakai órákban viharossá fokozódik az északnyugati szél, és sajnos akár 75-80 km/h-t meghaladó széllökésekkel is számolnunk kell, s mely fákban, tetőszerkezetekben kárt tehet, sőt villanyvezetékeket is leszakíthat, akadozhat az áramellátás, óvatosan a közlekedéssel.

Pontosan a viharos szél miatt jelentős csapadék a frontból nem várható és épp elég lesz a szél okozta kár, ez az idei éven sokadik szélbetörése, még az előzőt ki sem hevertük, még így örülhetünk, s mert Sopronba például közel 100 km/h széllökések is előfordulhatnak majd.

A viharos szél ellenére lehűlés nem várható, s hőérzetünket jelentősen rombolja már a viharos légmozgás így ugyan hétfőn is 10 fokon tetőznek a hőmérsékletek, hőérzetünk azonban 5 fok körül alakul majd.

Kedden már dinamikus felmelegedésben lehet része Békés, és Csongrád megye lakóinak, és akkorra már jelentősen mérséklődik a viharos légmozgás, iránya északnyugatiból délibe módosul, s így már melegebb légtömegek érkeznek s örömünk korai lenne hiszen szerdán említésre méltó eső érkezik Békés, Csongrád megye térségébe, ismét lehűlés kezdődik.

Összegezve a most még mérsékelt légmozgás Békés s Csongrád megye szerte viharossá fokozódik a hétfő hajnali órákra, és ennek minden negatív, rossz hatásával számolnunk kell.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.