Friss időjárásjelentés

Viharos szél közeleg Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés

A mögöttünk álló napokban egy anticiklonnak köszönhetően igen enyhe időjárásban lehetett részünk így a délnyugati légmozgás segítségével a kora tavaszban érezhettük magunkat Békés, s Csongrád megyében azonban rendkívül nagy fordulat várható, lássuk, milyen időjárás várható az előttünk álló napokban.

A keddi, szerdai napon még fagyos reggelre ébredhettünk, csütörtökön hajnalban fagypont felett tetőztek a hőmérsékletek, itt is látszik az átmeneti, enyhülő folyamat, a mai napon például már 21 fok várható, és az előttünk álló péntek, valamint szombat hajnal fagymentesnek ígérkezik, sok napsütés várható, s a szél is mérsékelt marad, csapadék sem várható Békés, és Csongrád megye térségében.

A felmelegedés pénteken tetőzik, a hét utolsó munkanapján akár 23 fokot is mutathatnak a hőmérők, így szinte kora nyári időjárásban lehet részünk, szabadban mégse tartózkodjunk, mindenki tudja miért.

Szombat este rendkívül erős hidegfront érkezik, s az addigi délnyugati légmozgás északkeletibe módosul, szombat este megerősödik, vasárnap hajnalra viharossá fokozódik a légmozgás s így sajnos akár befuthat akár néhány 75 km/h-t meghaladó széllökés s mely veszélyt jelenthet a közlekedésre, tetőszerkezetekben valamint villanyvezetékekben is kárt tehet, áramkimaradások is előfordulnak majd vasárnap.

Ez a front jelentős csapadékot nem hoz Békés és Csongrád megye térségébe, azonban drasztikus lehűlést igen, míg pénteken még 23, hétfőn már csak 5 fokot mérhetünk, ez közel 20 fokos lehűlést jelent, s amire már rég volt példa, ilyen mértékű lehűlés még az egészséges emberi szerveztet is erősen megviseli.

A front némi csapadékot is hoz, ami havas eső, majd a fokozódó lehűléssel egyre inkább hó lesz, s Békés, valamint Csongrád megye tájain 1-2 cm hóréteg kialakulásával számolhatunk, visszaköszön a tél.

Sajnos erősödnek az éjszakai lehűlések is, Békés, s Csongrád megyében lesznek olyan területek a jövő hét első napjaiban ahol -4 fok köré süllyednek a hőmérsékletek, ha ez bekövetkezik, az idei termésnek annyi.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.