Friss időjárásjelentés

Viharos szél közeleg Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés

A mögöttünk álló kedd éjszaka átvonult térségünk felett, s 2-5 mm csapadékot hagyva maga mögött gyorsan távozott a reggeli órákra. Az előttünk álló napokban erős léhűlés várható, részben azért mert az északkeleti légáramlás kerül túlsúlyba Békés s Csongrád megye térségében.

Amíg hétfőn még 27 addig szerdán már csak 19 fokot mérhetünk, a szerda esti órákhoz közeledve megerősödik, már-már viharossá fokozódik a szél, s így akár 60 km/h feletti széllökések is befuthatnak s a Tisza vonalában 70 km/h széllökések is előfordulhatnak.

Ekkora erejű széllökések már veszélyt jelenthetnek a közlekedőkre, annál.inkább, mert a mögöttünk álló jelentősen aszályos időjárás miatt, sok a kiszáradt fa, vastagabb ágak zuhanhatnak az úttestre, járdákra, veszélyeztetve ezzel az autósokat, és gyalogosokat is egyaránt.

Így búcsút mondhatunk a nyárias napoknak, és szerdán 20 fok várható, de az igen erős légmozgás miatt hőérzetünk 14 fok körül alakul majd s még a nappali órákban záporok is kialakulhatnak, de  a lehulló mennyiség már nem lesz jelentős.

A kellemetlen, erősen szeles időjárás kitart még csütörtökön is Békés, Csongrád megye tájain, azonban csütörtök délután már mérséklődik kissé a légmozgás, és egyre inkább a napsütésé lesz a főszerep, ezeken a napokon 20 fok alatt tetőznek a hőmérsékletek.

Péntek reggelre hirtelen mérséklődik a légmozgás, így a hajnali órákban fagypont köré süllyednek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében.

A hétvégén jelentős felmelegedés kezdődik Békés és Csongrád megye térségében, ezzel együtt nő a zivatarveszély, de valamit valamiért, szokták mondani, jövő hét hétfőn akár már 24 fokot is mérhetünk, és tovább folytatódik a felmelegedés térségünkben.

Összegezve igen kellemetlen napok várnak ránk erős széllel de majd péntektől javulás kezdődik s ami ezúttal tartósnak bizonyul és az előttünk álló napokban eső már nem is várható Békés, és Csongrád megye tájain.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.