Friss időjárásjelentés

Viharos szél közeleg Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés
0 Shares

A mögöttünk álló napok sem a napsütés jegyében teltek, sajnos ismét fekete karácsonyban lehetett része Békés, és Csongrád megye lakóinak, az eső persze nem maradhatott el s az előttünk álló időszakban már mozgalmasabb időjárás vár ránk, sajnos nem jó értelemben.

A szombati napon is a felhőké lesz a főszerep Békés, és Csongrád megye szerte, és az esti óráktól kisebb eső is előfordul majd térségünkben, havazás továbbra sem várható, sőt az eddigi élszaki szélirány bizony mér egye inkább délnyugatiba módosul, felmelegedés veszi kezdetét, s ami sajnálatos módon karácsonyi hangulatunkat tovább rombolja, melegfront is érkezik, a frontérzékenyek előtt kemény órák állnak.

Közlekedési szempontból a vasárnap reggel veszélyes meglepetést tartogat, hiszen akár kisebb szitálások és eső is kialakulhat tájainkon, így a vasárnap reggeli órákban kisebb útlefagyásokkal kell számolnunk és a nappali órákban is csak 3 fok köré emelkednek a hőmérsékletek, a felhők dominálnak majd.

Hétfőtől erős melegedés várható, míg vasárnap mindössze 3, addig hétfőn már akár 10 fokot mérhetünk, és a jövő hét első napján megerősödik, majd viharossá fokozódik a délnyugati szél, sajnos akár 70 km/h-t meghaladó széllökések is előfordulnak majd, főleg a délutáni, esti órákban.

Ekkora erejű széllökések vastagabb ágakat is leszakíthatnak, épületekben, és villanyvezetékekben is kárt tehetnek, így a jövő hét igen kellemetlen időjárással indul Békés, s Csongrád megye szerte, a hőérzetünk az erős melegedés hatására is mindössze 5 fok körül alakul majd, öltözzünk rétegesen.

Az erős szél mellé még szakaszos csapadékhullás is társul majd de tetemes mennyiség nem várható mert az erős, olykor viharos szél erősen szaggatja majd a front felhőzetét, s a várható eső mennyisége 6-8 mm lesz.

Keddre kissé mérséklődik a légmozgás, de erős marad, szerdán pedig már újabb csapadékzóna érkezhet Békés, és Csongrád megye térségébe, összefoglalva szeszélyes, és veszélyes napok állnak előttünk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares