Friss időjárásjelentés

Viharos szél közeleg Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés

Időjárásunk továbbra is rendkívül szeszélyes, és nem veszélytelen arcát mutatja, Békés, Csongrád megye térségében, így mi sem fogunk unatkozni, ezúttal jelentős felmelegedés kezdődik sajnos nem jár egyedül, lássuk hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Ahogyan az várható volt, a délnyugati légmozgásnak köszönhetően egyre melegebb légtömegek érkeznek Békés s Csongrád megye térségébe, és most is nagy hőkülönbség tapasztalható országunk két vége között míg például a kedd esti órákban Békés megyében még 16, Sopronban már csak 6 fokot mérhetnek.

Erősen felhős az égbolt, Csongrád megyében a mögöttünk álló órákban jelentősebb eső is hullott, Békés megye ezúttal ebből kimaradt, de ez nem is nagy baj, hiszen a hónap első felében 51 mm eső hullott már Békés megye térségében is, jóval több, mint az ilyenkor megszokott, 13 fokon tetőztek a hőmérsékletek, s így ritka jelenségnek lehetünk szemtanúi, hiszen este sokkal melegebb van,mint a déli órákban.

A dinamikus, mondhatni drasztikus felmelegedés nagyon gyorsan bekövetkezik, és szerdán már akár 20 fok feletti értékeket is mérhetünk Békés, és Csongrád megye tájain, szerdán is a felhőké a főszerep, és de azonban a megerősödő, s már-már viharossá fokozódó széllökések erősen rombolják majd hőérzetünket, ami 15 fok körül mozog majd, további jelentős csapadék a hét közepén nem várható.

Sokat enyhülnek az éjszakák, hétfőn még fagypont körüli hajnalra ébredhettünk, de az előttünk álló pár napban hajnalonként is mindössze 10 fokig süllyednek a hőmérsékletek, ami novemberben ajándék.

Szerdán egy-egy 50 km/h-t meghaladó széllökés is befuthat, ami veszélyt jelenthet a közlekedésre, mert a hirtelen érkező, és erős széllökések faágakat is leszakíthatnak, és könnyen meglepetést okozhatnak az autósoknak, és gyalogosoknak is egyaránt.

Csütörtökig tart ez erős felmelegedés, majd a csütörtök reggeli órákra hirtelen, jelentősen mérséklődik az addigi igen erős légmozgás, és péntek hajnaltól újabb veszélyes időjárási elemmel számolhatunk, mert a hirtelen megerősödő légmozgásnak köszönhetően jelentősen erősödik a párásság, és ami kiváló  táptalajt teremt a sűrű ködmezők képződésének, így a pénteki, valamint szombat reggeli órákban óvatosan Békés, és Csongrád megye útjain a közlekedéssel.

Péntektől már egyébként a napsütésé lesz a főszerep, azonban hétfőtől jelentős lehűlés veszi kezdetét, és így visszatér időjárásunk a normális kerékvágásba, mert a november közepi 20 fok több mint ámokfutás és nem tesz jót sem az emberi szervezetnek, sem  növényeknek, sokaknál erős fejfájás is felléphet.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.