Friss időjárásjelentés

Viharos szél közeleg Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk nem viccel, a tél ugyan még egyenlőre szabadságon van, tavaszias napokon vagyunk túl, de azért ne örüljünk korán, a köd, és fagy után viharos szél közeleg Békés, és Csongrád megye térsége felé, lássuk, milyen időjárás várható  a folytatásban.

A tél fegyvertára igen széles, már ami az aktuális telet illeti, szél, hó, ónos eső, s havazás, sivatagi homok, egyszóval minden előfordult már az idei télen Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előttünk álló szerda éjszaka folyamán a nappali órákban még igen élénk északnyugati légmozgás már jelentősen mérséklődik, sőt a csütörtök hajnali órákban már szinte szélcsend lesz tapasztalható.

Ez jó hír, azonban az már nem, hogy a mérséklődő légmozgásnak köszönhetően ismét jelentősen megnő a pára, és ködképződési hajlam, és talaj mentén gyenge fagy tapasztalható majd Békés, Csongrád megye térségében, óvatosan a közlekedéssel a hajnali, kora reggeli órákban.

A reggeli pára, s ködmezők feloszlása után még a csütörtöki napon is a napsütésé a főszerep, használjuk is ki a szép időjárást, mert az előttünk álló napok nem sok jót ígérnek, Békés, és Csongrád megye szerte ismét téliesre fordul időjárásunk.

Ez egy erős hidegfrontnak köszönhető, ami csütörtök éjszaka, péntek hajnalban el is éri térségünket.

Egyébként csütörtökön még 13-14 fokban, és szikrázó napsütésben is gyönyörködhetünk, kissé élénkebb északnyugati szél kíséretében.

A pénteken korán útnak indulók már számolhatnak a csapadékzóna érkezésével is, Békés, és Csongrád megye térségében területi átlagban 3-5 mm eső várható a péntek délutáni órákig.

Ekkor jön az igazán kellemetlen rész, mert ugyan a front a péntek délutáni órákra elhagyja térségünket, de ezt követően viharos szél kíséretében fagyos légtömegek érkeznek Békés, Csongrád megye térségébe, a péntek esti órákban akár 70 km/h-t meghaladó széllökéseket is mérhetünk.

Nagyon óvatosan a közlekedéssel péntek este Békés, és Csongrád megye útjain, ekkora erejű széllökések már vastagabb ágakat is leszakíthatnak, sőt, villanyvezetékekben is kárt tehetnek.

Sajnos télies hétvége elé nézünk, a szombati napon már tisztul az égbolt, a napsütés kerül előtérbe.

Ennek ellenére igazi, télies hétvége áll Békés, és Csongrád megye lakói előtt, hó ugyan nem várható, de csontig hatoló hideg igen, pénteken még 7, szombaton már csak 1 fok várható a nappali órákban Békés, és Csongrád megye térségében, éjszakánként pedig akár -5 fok köré süllyedhetnek a hőmérsékletek.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.