Friss időjárásjelentés

Viharos szél, majd havazás érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés
0 Shares

Nem győzzük kapkodni a fejünket, hiszen Békés, és Csongrád megye szerte rendkívül szeszélyes időjárás tapasztalható, néhány napja még havazott, és most drasztikus felmelegedés kezdődött térségünkben s de koránt sincs vége a változékony időjárásnak lássuk, mi várható a folytatásban, viharos szél mindenképp.

A hétfői, és keddi nap még a havazásról szólt, majd szerdától a délnyugati szél segítségével, bizony egyre enyhébb légtömegek érkeztek, így a hó mindenütt elolvadt és drasztikus felmelegedés vette kezdetét. ami sajnos nem feltétlenül jelent jót.

A Dunántúlon már csütörtök délelőtt megerősödött, helyenként viharossá fokozódott a délnyugati szél, s bizony a Dunántúlon már most 75 km/h-t meghaladó széllökéseket lehet mérni, és a szélerősödés bizony már Békés, és Csongrád megyében is lehet érzékelni.

A csütörtöki napon tovább folytatódik a felmelegedés, a délutáni órákban akár 10 fokot is mérhetünk, de az erős légmozgás rombolja majd hőérzetünket, ami 6 fok körül alakul majd.

A pénteki, valamint szombati napon már Békés, és Csongrád megyében is viharossá fokozódik a szél, és bizony térségünkben előfordulhatnak akár 75 km/h-t meghaladó széllökések is, ami veszélyt jelenthet a közlekedésre, ekkora erejű széllökések akár fákat is kidönthetnek, épületekben okozhatnak kárt.

Hétvégén akár 14 fokot is mérhetünk s de az időközben viharossá fokozódó légmozgás miatt hőérzetünk mindössze 10 fok körül alakul majd, és vasárnap délután egy mediterrán ciklon is eléri térségünket, ami igen jelentős csapadékkal jár majd, Békés s Csongrád megye térségében kisebb körzetekben bizony akár 20 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Ezzel egy időben ismét jóval hidegebb légtömegek érkeznek, így a kezdeti esőt Békés, és Csongrád szerte  egyre inkább havas eső, kisebb körzetekben havazás váltja, s az addigi délnyugati légmozgást sok helyen már északnyugati váltja, s míg vasárnap még 12-14, hétfőn már csak 4-5 fokot mérhetünk térségünkben, és hétfőtől az éjszakai fagyok is visszatérnek.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares