Friss időjárásjelentés

Viharos szél, majd jelentős csapadék érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés
0 Shares

Hosszú csendes időjárás után egy igen erős ciklon közelíti meg Békés, Csongrád megye tájait, a csapadékra nagy szükségünk van de azonban azonban az azt megelőző viharos szélre nincs, lássuk is a folytatást.

Igen aszályos időszakon vagyunk túl, amit a mezőgazdaság és a kertészkedők is nagyon megsínylettek, így nem is csoda, hogy a boltokban, piacikon, tápboltokban elszabadult sok termék ára, és soha nem látott magasságokba emelkedtek az üzemanyagok árai.

A hazánkat hetek óta hatása alatt tartó anticiklon csütörtök kilép térségünkből, helyet enged egy igen erős ciklonnak ami bizony jelentős csapadékot hoz Békés, és Csongrád tájaira, helyenként bizony 15 mm csapadékkal számolhatunk a csütörtök esti óráktól.

Szerdán jelentős légmozgás nem várható azonban csütörtök hajnaltól Békés, Csongrád megye szerte megerősödik, majd viharossá fokozódik a légmozgás, mely nagy veszélyt jelenthet a közlekedőkre, akár 75 km/h-t meghaladó széllökésekkel is számolnunk kell a csütörtöki napon, és bár 15 fokon tetőznek a hőmérsékletünk, ám a viharos szél miatt hőérzetünk mindössze 10 fok körül alakul a csütörtöki napon.

Így az anticiklon kilép térségünkből, és teret hódít a ciklon, mely mint említettem, igen jelentős csapadékkal érkezik területi átlagban 10-15 mm esővel számolhatunk péntekig s még szombaton is előfordulnak majd kisebb csapadékgócok, sajnos akár zivatarok is előfordulhatnak majd, de ez csak kisebb körzetekre lesz jellemző.

Csütörtökön nagyon vigyázzunk magunkra, egymásra, ilyen erős széllökések már akár vastagabb faágakat is leszakíthatnak, épületekben, villanyvezetékekben tehetnek kárt.

Szombatra a ciklon elhagyja térségünket, fokozatos lehűlés kezdődik Békés s Csongrád megye szerte, így hétvégén már 10 fok alatt maradnak a napi maximum értékek és már a gyenge éjszakai fagyok is visszatérnek, s így igen mozgalmas, szeszélyes, és veszélyes napok állnak Békés, és Csongrád megye lakói előtt, a lehűlés pedig tovább folytatódik.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzést írta: Gubár András meteorológiai szaktanácsadó

0 Shares