Friss időjárásjelentés

Viharos széllel érkezik a front Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Időjárásunk nem tréfál, egy igen erős hidegfront érkezik vasárnap este Békés, Csongrád megye térségébe és sajnos viharos erejű szél társul mellé s így vége a szép időjárásnak egy időre, lássuk, milyen időjárással számolhatunk a folytatásban.

A mögöttünk álló hétvégén igazán kellemes időjárásban lehetett része Békés és Csongrád megye lakóinak és mérsékelt délnyugati légmozgás mellett 10 fokig emelkedtek a hőmérsékletek, felhőátvonulások ugyan előfordultak,de említésre méltó csapadék nem esett.

Az erős hidegfront előtt Békés, és Csongrád megye szerte megerősödik s majd viharossá fokozódik a szél, és bizony viharos széllökések várhatóak, melyek sebessége akár elérheti a 80-85 km/h-t is.

Ekkora erejű széllökések már fákat is kidönthetnek, így tetőszerkezetekben, villanyvezetékekben jelentős kárt tehetnek több helyen számítani kell áramkimaradásokra Békés, és Csongrád megye térségében s fák alá még véletlenül se parkoljunk autókkal, ha egy mód van rá.

Ez a front viharos széllel jár majd, de kevés, szórványos csapadék várható belőle és a viharos szél jelentős mértékben szaggatja majd a front felhőzetét, így a viharos szél ellenére hétfőn azért napsütés is várható.

Komolyabb lehűlés nem várható, az éjszaka fagymentes lesz, bár a szél sokat ront majd hőérzetünkön.

Hétfő estére jelentősen mérséklődik a légmozgás, mely elősegíti az erősebb éjszaka lehűlést, kedd reggel így gyenge fagy várható Békés, és Csongrád megye tájain, és a jövő hét második napján eső nem várható, de a légmozgás élénk marad, 15 fokon tetőznek a napi maximum értékek.

Ne örüljünk korán, mert szerdán egy kiadósabb csapadékzóna érkezik Békés, és Csongrád megye tájaira így a szerdai napon felhős égboltra, és 4-7 mm csapadékra számíthatunk tájainkon, s mozgalmas időszak áll ellőttünk, havazásra egyenlőre továbbra sincs kilátás, de ez nem jelenti azt, hogy vége a télnek.

Összegezve, érdemes felkészülni, mert vasárnap éjszaka viharos széllökésekkel kísért front érkezik Békés és Csongrád megye tájaira, komoly anyagi károk is keletkezhetnek.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.