Friss időjárásjelentés

Viharos széllel érkezik a front Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

A nyugodt pénteki nap után már megérkezett az említésre méltó csapadékzóna Békés, s Csongrád megye tájaira, főleg Békés megye területén esett 5 mm-t meghaladó csapadék, de ez még csak a kezdet, s lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Az előttünk álló szombat éjszaka igen enyhének ígérkezik, és további csapadékhullás várható, és a reggeli órákra mindössze 10 fokig süllyednek a hőmérsékletek.

Nagy változás várható, hiszen a reggeli órákban megerősödik s helyenként viharossá fokozódik a szél, és ez bizony már veszélyes lehet a közlekedőkre is, hiszen így vasárnap, és hétfőn akár egy-egy 65-70 km/h erejű széllökés is befuthat.

Ekkora erejű széllökések már vastag ágakat leszakíthatnak, villanyvezetékekben, tetőkben kárt tehetnek, így a közlekedést is veszélyeztethetik, óvatosan a közlekedéssel Békés, Csongrád megye útjain.

Az erős szél szaggatja majd a felhőzetet, rövid időre a nap is kisüthet, azonban nem ez lesz a jellemező, s dinamikus felmelegedés indul meg, a szombati 10 fokhoz képest vasárnap már 18-20 fok várható, sajnos az ilyen gyors változás jelentősen megterheli az emberi szervezetet is, sokaknál fejfájás s ingerlékenység léphet fel, és a szívbetegeknek sem tesz jót ez a több mint szeszélyes időjárás.

Hétfőn már egy újabb hidegfront éri el hazánkat, Békés, és Csongrád megye tájait hétfőn éjszaka érheti el a front csapadékzónája, és újabb, említésre méltó csapadékkal célszerű számolni.

A erős, sokszor viharos széllökésekkel kísért déli légmozgásnak köszönhetően kedden már akár 22 fokig emelkedhetnek a hőmérsékletek, de az erős légmozgás jelentősen rombolja majd hőérzetünket.

Szerdára a hidegfront elhagyja Békés, s Csongrád megye térségét, mérséklődik a légmozgás, és lehűlés is kezdődik, a jövő hét közepétől már csak 15 fokos napi maximum értékek várhatóak, erősödni fog majd a  ködhajlam is.

Ami most a legfontosabb, és kiemelendő, vasárnap reggeltől erős, már-már viharos szél várható Békés és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.