Friss időjárásjelentés

Viharos széllel érkezik kedden Békés, és Csongrád megyébe a hidegfront!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló hétfő hajnalig 3-5 mm csapadék esett Békés, és Csongrád megye térségében, azonban az igen élénk légmozgásnak köszönhetően a lehulló csapadék nem tudott megfelelően érvényesülni, kedden egy hidegfront érkezik, lássuk a folytatást!

Hőmérsékleti szempontból extrém éjszaka áll előttünk, kedd hajnalban óráról-órára erősödni kezd az amúgy is igen élénk délkeleti légmozgás,  így újabb enyhe légtömegek érkeznek Békés, Csongrád megye térségébe, szinte hihetetlen, de mindössze 18 fokig süllyednek a hőmérsékletek a reggeli órákra.

Ezt az értéket akár egy kellemes augusztusi reggel is megirigyelné, a felhőzet fokozatos megvastagodása is elősegíti, hogy ilyen enyhe hajnalban lehet részünk október végén.

Keddi napunk sem a napsütésről szól majd, egy hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, ritka fronttal állunk szemben, részben nagyon gyors lesz a mozgása, részben pedig nem a megszokott északnyugati irányból érkezik, hanem enyhén délnyugat felől, ami igen szokatlan jelenség.

Az erős széllel, de szerény csapadékmennyiséggel érkező front homokot szállíthat a mediterrán zónából, így akár a kevés esővel por is keveredhet, ami elsősorban szélvédőkön, ablakokon lesz megfigyelhető.

A csapadékmennyiséget illetően 2-4 mm esővel célszerű számolni, a hidegfront az erős, már-már viharos légmozgásnak köszönhetően nem tud majd beágyazódni, szinte átrobog majd Békés, és Csongrád megye térsége felett.

A kedd délutáni órákra a napok óta kitartó erős légmozgás jelentősen mérséklődik, kitisztul az égbolt, és ezután a napsütésé a főszerep, visszacsöppenünk a vénasszonyok nyarába, kedden 22, szerdán pedig már ismét 25 fok körüli értékek várhatóak Békés, és Csongrád megye térségében.

Jelentős lehűlés továbbra sem látszik körvonalazódni, az előttünk álló napokban marad a szokatlanul meleg időjárás.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.