Friss időjárásjelentés

Visszakacsint a tél Békés, és Csongrád megyére!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A számításoknak megfelelően a hidegfront elérte hazánk, ezen belül Békés, és Csongrád megye térségét, de ahogy az várható volt a csapadékzóna inkább a Dunántúl térségét érintette, egyre súlyosabb az aszály, lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A hétfői napon kezdetét vette a lassú, fokozatos lehűlés, amit a hidegfront számlájára írhatunk, és ennek köszönhetően míg vasárnap 23, addig hétfőn már csak 13 fokot mérhettünk a délutáni órákban, és élénk északnyugati szél társult mellé.

Csapadék csak Csongrád megye déli részein fordult elő, de ott is csak szórványosan 1 mm mennyiségről beszélhetünk, ami jelentéktelennek mondható.

Egyre aggasztóbb a hónapok óta tartó aszály, ami már egyre nagyobb gondot okoz a mezőgazdaságban, s a kerttulajdonosok is gyakori öntözésre kényszerülnek.

Az előttünk álló hétfő éjszaka folyamán árnyalatnyit mérséklődik az északnyugati légmozgás ami a keddi napon már északkeletibe módosul, további hideg légtömegek érkeznek Békés, valamint Csongrád megye térségébe, így a keddi napon már csak 11 fokon tetőznek a hőmérsékletek.

Kedd estére a front maradványfelhőzete elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét, még tovább tisztul az égbolt, eme két tényező pedig erősebb éjszakai lehűlést sejtet így szerda, valamint csütörtök hajnalban visszatérnek az éjszakai fagyok, s visszakacsint a tél pár éjszaka erejéig, ami a gyümölcsfákat érzékenyen érinti majd.

Szerdán, s csütörtökön már ismét a napsütésé a főszerep, s lassú felmelegedés kezdődik Békés, Csongrád megye térségében, azonban egyenlőre a szép tavaszi időjárás visszatérésével nem számolhatunk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.