Friss időjárásjelentés

Visszaköszön a nyár Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Időjárásunk hozza a formáját, október közepén szinte a nyárban érezhetjük magunkat a felmelegedésnek pedig még nincsen vége pedig Békés, Csongrád megye szerte hétfőn 25 fokon tetőztek a hőmérsékletek, s erre már rég volt példa.

Kétségtelen, hogy idén nem marad el a vénasszonyok nyara, és ehhez nagyban hozzájárul az is, hogy egy nagy kiterjedésű anticiklon épült ki térségünk felett, ami távol tartja a frontokat, és ciklonokat Békés, és Csongrád megye térségétől.

A légnyomás stabil, s ez kedvező a frontérzékenyek számára is, és így jelentősebb szél sem várható, sőt, a kedden még árnyalatnyit élénk déli légmozgás szerda hajnalra tovább mérséklődik s így egyre kedvezőbb feltételek adódnak a pára, és ködfoltok képződésére, ami veszélyt jelenthet a közlekedőkre.

A nappalok mellet az éjszakák is igen enyhék lesznek, hajnalonként mindössze 12 fokig süllyednek majd a hőmérsékletek, és ami október közepén szintén barátinak mondható. Kisebb felhőátvonulások lesznek ugyan, de említésre méltó csapadék nem várható az előttünk álló napokban Békés, Csongrád megyében.

Szerdán ugyan átvonul felettünk egy vastagabb felhősáv, azonban maximum 2-3 mm eső hullhat, amely jelentéktelennek mondható.

A hétvégén fordulhat kissé csapadékosabbra időjárásunk, vasárnap egy hidegfront érkezhet, azonban ez még korai, hogy erről felelősségteljesen nyilatkozzon az ember.

Tehát tovább tart a felmelegedés, szerdán már akár 27 fokot is mérhetünk Békés, Csongrád megyében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.