Friss időjárásjelentés

Visszaköszön a tél Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Így, március vége felé haladva furcsa találkozni ilyen főcímmel, de minden számítás arra utal, hogy a tél, aminek már sokan búcsút intettek, visszaköszön Békés, és Csongrád megye térségébe, s lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A mögöttünk álló hétfői napon kissé szeles, de napsütésben gazdag időjárásban lehetett részünk, hétfőn a hétvégihez képest sokkal hidegebb levegő zúdult a Kárpát-medence térségébe 13 fokot mérhettünk s de ez még csak a kezdet.

Az előttünk álló 3 napban még enyhe légtömegek érkeznek Békés, és Csongrád megye térségébe, kedden még a reggeli órákba bőven fagypont alá süllyedtek a hőmérsékletek de szerdától pár napig nem várható éjszakai fagy, az eddigi északkeleti légmozgás pedig átmenetileg délnyugatiba módosul.

Napról-napra egyre több napsütés várható fokozatos felmelegedéssel, pénteken már 18 fokot mérhetünk de szombat este beesik szó szerint a mestergerenda, nagy átalakulás kezdődik időjárásunkban.

Skandinávia felett egy óriási kiterjedésű anticiklon eddig féken tartotta a fagyos levegő lezúdulását Békés és Csongrád megye térségébe, azonban az anticiklon kimozdul helyéről, utat nyit, és szombat este sajnos viharos szél kíséretében sarkvidéki eredetű fagyos légtömegek zúdulnak Békés, Csongrád megye tájaira.

A hidegbetöréssel nagy valószínűséggel csapadék is érkezik ami kezdetben havas eső lehet, de hegyekben már hó formájában hullik alá, viszont tovább hűl a levegő, és vasárnap este már síkvidéken is havazással kell számolnunk, melynek mennyisége, és térbeli eloszlása még meglehetősen bizonytalan, s így visszatér a tél Békés, és Csongrád megyébe hétvégén.

Jövő hét vasárnap nappal már csak 5 fok várható, s éjszaka pedig akár -5 fok köré süllyedhetnek sajnos a hőmérsékletek, a viharos széllökéseknek köszönhetően hőérzetünk még ennél is rosszabb lesz itt Békés s Csongrád megye térségében.

Ezt követően marad a télies időjárás, jelentősebb felmelegedés nyomai nem látszanak körvonalazódni, s így senki ne pakolja el a téli ruházatot, mert hétvégén szükség lesz rá.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.