Friss időjárásjelentés

Visszatér a tél Békés, és Csongrád megyébe a hétvégén!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A szerdai napunkat a várakozásoknak megfelelően a felhők határozták meg, Békés, és Csongrád megye szerte “hiánycikk” volt a tartós napsütés, a folytatás sem túl biztató, lassan visszatér a tél, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk?

A nappal még élénk légmozgásnak köszönhetően enyhe légtömegek érkeztek Békés, és Csongrád megye térségébe, 6 fokon tetőztek a hőmérsékletek, az élénk légmozgás miatt hőérzetünk 3 fok körül alakult.

Kisebb záporok Békés megye keleti tájain fordultak elő, de említésre méltó csapadék sehol nem hullott.

A légmozgás a szerda esti órákra mérséklődött, és iránya délibe módosult, így az eddiginél is melegebb légtömegek áramlanak Békés, és Csongrád megye térségébe, fagymentes lesz az éjszaka, 2 fok várható a csütörtök reggeli órákban.

A reggeli órákat követően a déli légmozgás ismét megélénkül, így dinamikus felmelegedés indul meg, és a délutáni órákban 10 fok környékén  tetőzhetnek a hőmérsékletek Békés, Csongrád megye térségében.

Korai az öröm, a tavasz még nagyon messze van, pénteken a légmozgás északnyugatiba módosul, ekkor már erős lehűlés is társul hozzá, és csapadékzóna érkezik, a pénteki napon még eső, de már a hétvégén egyre inkább havas eső, majd havazás várható Békés, és Csongrád megye térségében.

Kiterjedt csapadékzónáról beszélhetünk, a hétvége folyamán akár 5-cm-t meghaladó hóréteg alakulhat ki Békés, és Csongrád megye tájain, és a szombati naptól az éjszakai fagyok is visszatérnek, így időjárásunk ismét télies jelleget ölt majd.

A lehűlés tartósnak ígérkezik, hétfőtől egész napos faggyal számolhatunk, és kedden már ismét havazás érkezhet, összegezve igen mozgalmas időjárás várható az előttünk álló 5 napban, jelentős felmelegedés az előttünk álló egy hétben nem látszik körvonalazódni Békés, Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.