Friss időjárásjelentés

Visszatér a télies időjárás Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés
0 Shares

2022 első napjai eseménytelen, sokfelé ködös időjárást hoztak Békés, és Csongrád megye lakói részére, az évszakhoz képest igen enyhe időjárásban lehetett részünk, nappalonként 10-11 fok magasságában tetőztek a napi maximumok, azonban az előttünk álló napokban mozgalmasabbá válik időjárásunk.

Szerdán egy hidegfront éri el hazánk térségét, és visszatér a télies időjárás, Békés, és Csongrád megyét is eléri majd a hidegfront csapadékmezője, és a szerda esti, éjszakai órákban kevés havas esővel, és akár havazással is számolhatunk azonban nem lesz aláfagyva rendesen, így a lehulló kis mennyiségű hó nem fog megmaradni.

A szerda délelőtti órákban a front érkezése előtt jelentősen megerősödik a délnyugati, és majd este már az északkeleti légmozgás, így csütörtökre már erős, 5 fokot meghaladó lehűlés várható Békés, és Csongrád megye szerte, s péntektől pedig az éjszakai fagyok is visszatérnek.

Az előttünk álló 4-5 napban egyértelműen a felhőké lesz a főszerep, ügyeljünk a réteges öltözködésre, és az elégséges vitaminpótlásra, mert ilyen változékony időjárásban lehet a legkönnyebben megfázni.

A jelenlegi számítások szerint vasárnap egy mediterrán ciklon érkezhet ami már komolyabb havazást is okozhat akár síkvidéken is, így akár Békés, és Csongrád megyében is, azonban a ciklon pályája még változhat addig.

Nem is baj, hogy érkezik a mediterrán ciklon, s mert a földeken nagyon nagy a csapadékhiány, ami veszélyeztetheti a jövő évi termést, ami újabb drágulásokhoz vezethet boltokban, piacokon, tápboltokban egyaránt.

Összegezve szerdán délután erős hidegfront érkezik, kisebb mennyiségű csapadékkal, és erősödő légmozgással, majd vasárnap pedig már egy mediterrán ciklon érkezhet Békés, és Csongrád megye térségébe, és szerda estétől igen erős lehűlés is várható, és visszatér a télies időjárás, de sajnos komolyabb havazás még nincs kilátásban, sajnos pedig már ilyenkor le szokott hullani az első hó, de a medterrán ciklon vasárnap még okozhat meglepetést.

Az előrejelzést írta: Gubár András Meteorológiai szaktanácsadó

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares