Érdekességek

ZALAKAROS GO WILD – megvan Magyarország első WILD FOOD-ja

- Hirdetés

Legutóbb frissítve



Hírek

ZALAKAROS GO WILD – megvan Magyarország első WILD FOOD-ja2018.05.18ZALAKAROS GO WILD – megvan Magyarország első WILD FOOD-ja 2

Zalakaros idén is új kihívás elé állította az érzékszerveket: az Élménnyel Teli Ízek programot vadgasztronómiai tematikával folytatva, a Zalaerdő Zrt.-vel közösen, két kategóriában is receptversenyt hirdetett a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.

A felhívásra több, mint száz alkotás érkezett, klasszik kategóriában elsősorban hagyományokon alapuló, zalai vadétel recepteket várták, de fontos szempont volt az ételek étlapra vihetősége is.
A SVÉT-tel, azaz a Stílusos Vidéki Éttermiség-gel közösen az ország első WILD FOOD ételét is keresték, amelynek strandi pavilonoktól kezdve, a fesztiválokon át, egészen a fine-dining-ig képviselnie kell majd a GO WILD küldetését.
A döntőbe jutott recepteket 2018. május 8-án, zalakarosi séfek tolmácsolásában kóstolhatta meg a zsűri, ők választották ki a kategória győztesét, Zalakaros kedvenc vadételét. Az ország első Wild Food-ját a SVÉT zsűrizte.

Klasszik kategória díjazottjai:

III. helyezett:Ludányi Emőke – Omlós nyúlcomb, barna mártással, hajdinatészta ágyon:

ZALAKAROS GO WILD – megvan Magyarország első WILD FOOD-ja 3

II. helyezett:Nagy László – Mustáros őztokány, pirított leveszöldséggel és hozzá gánica tallér:

ZALAKAROS GO WILD – megvan Magyarország első WILD FOOD-ja 4

I. helyezett, ezáltal Zalakaros kedvenc vadétele: Varga Péter – Zalai vaddisznópofa:

ZALAKAROS GO WILD – megvan Magyarország első WILD FOOD-ja 5

Az ország első WILD FOOD-ja és megalkotója:

Nagy Róbert – gŐZgombóc:

ZALAKAROS GO WILD – megvan Magyarország első WILD FOOD-ja 6

A zsűri tagjai voltak:

Csíki Sándor – gasztronómiai szakíró / Food&Wine

Kovács Ferenc – Vezérigazgató – helyettes / Zalaerdő Zrt

Dr. Kun Edit – kiadói igazgató / NIMRÓD Vadászújság

Kis-Varga Judit – gasztronómiai rovatvezető / Nők Lapja Café; blog szerző / Csak a Puffin

Czirákiné Pakulár Judit – Alpolgármester / Zalakaros Város

Czimondor Nándor – igazgató / Hotel MenDan Zalakaros

Bai Tamás – Executive Chef / Hotel Karos Spa Zalakaros

Kovács Szabolcs – Go Wild ötletgazda, ügyvezető / Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.

Nyeremények:

Zalakaros kedvenc Klasszik vad étel receptjedíj: 100.000 Ft készpénz.

Az ország első WILD FOOD étel receptje díj: 2 éjszakás, félpanziós wellness pihenés 2 fő részére, a HOTEL KAROS SPA**** superior jóvoltából, valamint egy családi belépő a Hotel Mendan**** wellness részlegébe.

Mindkét kategória győztese egy-egy egyedi készítésű ZALAKAROS GO WILD gravírozott emléktárggyal büszkélkedhet, és mind a 10 döntőbe jutott recept beküldője értékes ajándékcsomaggal lett gazdagabb Zalakaros város jóvoltából!

További információk: https://zalakaros.hu/gowild



Csatlakozzon a beszélgetéshez