-Hirdetés-

Záporok érkezhetnek Békés, és Csongrád megyébe! Részletek!

A mögöttünk álló éjszaka igen enyhének bizonyult, 15 fokra ébredhettünk Békés, és Csongrád megye szerte, ami már-már nyáriasnak mondható, lássuk, mi várható a folytatásban?

A vasárnap késő este folyamán kisebb csapadéksáv vonult át térségünk felett, mely ismét szaharai eredetű port hozott, idén már nem először, ez reggel az autókon például jól megfigyelhető volt.

A hétfői nap a délnyugat felől érkező felhőátvonulásokról szól majd, Békés, és Csongrád megye szerte számolhatunk rövid ideig tartó átmeneti záporokkal, a mennyiség nem lesz jelentős, nem haladja majd meg a 2-3 mm-t.

A mai nap folyamán még délkeleti, kedd hajnaltól már északkeleti légmozgás lesz jellemző térségünkre, a napi maximum értékek 20-22 fokon tetőznek majd, azonban a 15 fok körüli éjszakák a tartós északkeleti légáramlásnak köszönhetően nem tartanak sokáig, szerda hajnalban már “csak” 10 fok várható.

Kedden, a késő esti órákban érezhetően megélénkül, szerdára kissé meg is erősödik az északkeleti légmozgás, szerdától napsütésben gazdag, de szeles napok jönnek, az előttünk álló 3 napban jelentős mennyiségű csapadék Békés, és Csongrád megye térségében nem várható, de kisebb záporokkal hétfőn, és kedden is számolnunk kell.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.