Friss időjárásjelentés

Zivatarok egész sora érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Ahogyan várható volt, a szerda délelőtti órákban még a napütésé volt a főszerep, azonban a déli órákhoz közeledve egyre intenzívebb gomolyfelhőképződés vette kezdetét Békés, és Csongrád megyében, lássuk is hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Már a délelőtti órákban Románia északi, valamint középső részében izzott a levegő, és északnyugat felől jelentősen hidegebb légtömegek árasztották el hazánk térségét, így óriási hőkülönbség alakult ki hazánk kettő része között, a szerdai napon Békés megye térségében még 24, addig Sopronban már csak 10 fokot mérhetek.

Románia felől, délkeleti irányból már egy több cellából álló zivatarzóna érte el Békés megye térségét, és a délutáni órákban, 16 óra magasságában megérkeztek a zivatarcellák, melyekből már most is elfordultak zivatarok, Pusztaföldvár-Orosháza között kisebb jégeső is tapasztalható volt, és rövid idő leforgása alatt 5 mm-t meghaladó csapadék esett az említett területen.

A zivatarok érkezésével egy időben drasztikusan visszaestek a hőmérsékletek is, a zivatarok által érintett térségekben rövid időn belül közel 8 fokos hőmérsékletcsökkenés következett be ami még bizony akár az  egészséges emberi szervezetet is megviseli.

A szerda esti órákban sem fogunk unatkozni, egy újabb zivatarcella lépte át 17 óra előtt határainkat, így a kora esti, valamint esti órákban újabb, akár komolyabb zivatarok képződésével is számolni kell Békés, és Csongrád megye térségében, egy-egy zivatar mellé felhőszakadás, kisebb területeken jégeső is társulhat.

Kellemetlen napok elé nézünk, s időjárásunk szakaszosan csapadékos jellege átnyúlik a csütörtöki napra is, kisebb területeken további jelentős csapadékkal kell számolnunk Békés, Csongrád megye térségében, és a szerda éjszakai órákban nem a csillagok világítják majd meg az égboltot, hanem villámlások.

További rossz hír, hogy csütörtöktől erősebb lehűlés is kezdetét veszi, így a további csapadékzónák mellé erősebb lehűlés is társul, míg szerdán még 24, addig pénteken már csak 16 fokon tetőznek majd a napi maximum hőmérsékletek Békés, s Csongrád megye térségében, az éjszakai fagyok egyenlőre nem térnek vissza, de az előttünk álló napokban tartósabb, zavartalan napsütéssel nem számolhatunk, újabb zápor, valamint zivatargócok érkezésével viszont már annál inkább.

Sajnos az bizonyos, hogy a szép, zavartalan, nyárias időjárás búcsúzik Békés, és Csongrád megyétől.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.