Friss időjárásjelentés

Zivatarok érkezhetnek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Időjárásunk nagy változás előtt áll, és ez Békés, és Csongrád megyét is érinti, s a péntek esti órákban már egy-egy zivatarral is számolnunk kell, melyek között lehetnek akár kissé hevesebbek is, lássuk, hogy mire is számíthatunk a folytatásban időjárás terén.

A péntek délelőtti órákban még a napsütésé, délután már a felhőké volt a főszerep, a Dunántúlon is egyre több zivatargóc alakult ki, ami jól jelzi, hogy jelentős változás közeleg.

A mai napon 33-34 fokon tetőztek a napi maximum értékek, a délnyugati szél megélénkült, labilissá vált a légkör Békés, és Csongrád megye térségében is, intenzív gomolyfelhőképződés kezdődött, nem meglepő hogy zivatarcellák képződtek.

Ezek a zápor, és zivatargócok 18 óra után érhetik el Békés, s Csongrád megye tájait, sajnos akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, melyeket jelentős szélerősödés, és akár kisebb körzetekben jégeső kísérhet, s zivatarokra ezúttal a legnagyobb esély Orosháza, Vásárhely térségében van.

Éjszakára megnyugszik a légkör, tisztul az égbolt, enyhe 19 fokos szombat reggelre számíthatunk.

Az előttünk álló hétvége záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárást ígér, kánikulával, szombaton akár 35 fokot is mérhetünk, vasárnap pedig ismét hevesebb zivatarok érkeznek Békés, Csongrád megye térségébe is, intenzív felhőszakadás, viharos kifutószél, és kisebb körzeteket érintő jégeső egyaránt előfordulhat.

Hétfőtől már jelentős lehűléssel számolhatunk, és 24 óra leforgása alatt akár 10 fokot zuhanhatnak majd a hőmérsékletek, s kedden már csak 27 fokot mérhetünk, és a jövő hét első felében jelentős felmelegedés nyomai nem látszanak körvonalazódni, így nem tér vissza a kánikula Békés, és Csongrád megye tájaira.

Az előrejelezés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.