Friss időjárásjelentés

Zűrös hétvége vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Igen, talán ez a legmegfelelőbb kifejezés, hogy zűrös, a mögöttünk álló napokban Békés, Csongrád megye szerte egy ciklonális zónának köszönhetően igen változékony időjárásban lehetett részünk lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Az biztos, így nem a kirándulók, kertészkedők, valamint rendezvények hétvégéje áll előttünk, a ciklonális zóna továbbra is jelentős hatást gyakorol Békés, Csongrád megye térségére, szombaton 5 fokra, valamint mérsékelt északkeleti légmozgásra, és szórványos esőkre ébredhettünk.

Még 4-5 napja 23-24 fokokat mérhettünk, szombaton mindössze 12 fokos napi maximum értékekkel kell számolnunk, és a napsütéstől is jó időre búcsút kell vennünk.

Kelet felől folyamatos a felhőzet “utánpótlása”, így a további csapadékzónák érkezése sem kérdéses, s így a szombati, valamint vasárnapi napunk is a szürkeségről, és az időről-időre eleredő esőről szól majd.

Vasárnap átmeneti felmelegedés következik be Békés, Csongrád megye térségében, ennek következtében pedig a hét utolsó napján igen labilissá, ingataggá válik a légkör, és akkor már akár zivatarok érkezésével is számolnunk kell, sajnos vasárnap kisebb körzetekben jégeső sem kizárt, felhőszakadás is előfordulhat.

Így a vasárnap is változékony, záporokkal, s zivatarokkal tarkított időjárást ígér, és a hét utolsó napjának délutánján a szél is jelentősebben megerősödik, 17-18 fokon tetőznek a hőmérsékletek.

A folytatás sem ígér sok jót, hétfőn a ciklonális zóna távozik térségünkből, így ezután erősödő északkeleti légmozgás segítségével egy anticiklon érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, kitisztul az égbolt, és sajnos részben pontosan ezért jövő hét második napján a reggeli órákban talaj mentén fagy várható, ami így április közepéhez közeledve nem gyakori jelenség.

Sajnos a jövő hét első felében sem várható komolyabb felmelegedés, stabilan 16 fok alatt maradhatnak a napi maximum értékek, komolyabb melegedő folyamat csak csütörtöktől indulhat meg.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.